Microgen Bioproducts lanceert nieuwe Pulsifier II®

Voor de komst van dit revolutionair toestel werd de monstervoorbereiding zo goed als volledig uitgevoerd door gebruik te maken van peddel mix systemen.
De Pulsifier II® vult het plaatje mooi aan door gebruik te maken van dezelfde geweldige functies en prestaties, maar kent een update die de gebruiker een verbeterd gebruiksgemak en onderhoud biedt.

Een bijkomende troef van de Pulsifier II® is dat het geen gebruik meer maakt van peddels, het heeft geopteerd voor een oscillerende metalen ring die zeer frequent tegen de zak zal slaan. Op deze manier worden er intensieve meng en schokgolven vrijgelaten op het medium, waardoor de bacteriën zich loslaten van de voedseloppervlakten en de interstitiële ruimten.

De doelstelling van de Pulsifier II® is eenvoudig: Bacteriën in het medium drijven zonder het monster te vernietigen. 

 

Gepulsifieerde monsters bevatten minder opgeschorte voedselresten, wat betekend dat ze:

  • Gemakkelijker te filteren zijn
  • Gemakkelijker om te pipetteren
  • Puurder, dit maakt ze ideaal voor moleculair; EIA, immunocapture en laterale flow methoden.
  • Gemakkelijker te lezen en te interpreteren op zowel het traditionele kiemgetal en Petrifilm, methoden toe te schrijven aan de vermindering van voedsel deeltjes.
  • De kans op vrijlating van PCR-remmers op monsters van levensmiddelen is minder waarschijnlijk.
  • Meer nauwkeurige moleculaire testresultaten, maakt het mogelijk om een breder scala van voedingsmatrices te testen.

 

Daarnaast biedt het nog andere voordelen zoals:

-       Het gebruik van filterzakken wordt aanzienlijk vermindert.

-       Hard voedsel kan gemakkelijk verwerkt worden.

-       Verminderd het aantal zakuitbarstingen.

 

Over Microgen Bioproducts 

Microgen Bioproducts werd opgericht in 1994 en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende leveranciers van laboproducten. Hun apparatuur en toebehoren worden voornamelijk gebruikt in de klinische laboratoria om ziekten te detecteren en een diagnose te stellen. Maar ook in de voedsellaboratoria worden Microgen Bioproducts ingezet om pathogenen organismen te detecteren en te identificeren.

Hun productgamma bestaat uit een uitgebreide waaier van kwaliteitsvolle diagnose producten die toegepast kunnen worden in diverse werkvelden zoals microbiologie, serologie, bacteriologie, virologie en hematologie. 

← Terug naar het overzicht

Afbeeldingen